tiistai 31. tammikuuta 2017

Vuoden 2017 aloitus


No niin, on aika toisen blogikirjoituksen. Ajatukset ovat sekaisin kuin seinäkellon viisarit, osoittaen hetkestä riippuen eri suuntiin. Vuoden vaihteen jälkeinen usko on ollut koetuksella ja onkin hyvä aloittaa maahantuontien tavoitelukemilla vuodelle 2017. Joskus voisi olla koomisen hauskaa koota yhteen kaikkien merkkien maahantuojien tavoitteet, sillä uskoisin sen olevan lähempänä 200 000 kappaletta. Jokainen uskoo omiin tuotteisiinsa ja haluaa hieman isomman siivun tulevana vuonna itselleen. Juhannuksen mennessä alkaa näyttämään totuus päätään ja osalle vuosi on ollut nousujohteinen ja toisille taas ei.

Viikonloppunäyttely valoi vahvaa uskoa, sillä se oli paras näyttely seitsemään vuoteen. Pitempää historia tietoa ei ollut pikaisesti käytettävissä. Kauppa kävi ja me myyntimiehet olimme kiireisiä. Onneksi oli koko porukka hommissa, sillä vähempi henkilökunta ei olisi riittänyt. Oli kertakaikkisen hieno tunnelma mennä kotiin sunnuntaina! Samaan nippuun meni 12 päivää putkeen töitä, kun tuntui ettei malttaisi olla poissa. Sitten tulikin jo torstai ja Anne Berner julkaisi oman esityksensä. Itse luin koko esityksen 158 sivua läpi, osan ymmärsin, osasta olin samaa mieltä, mutta kaikesta en. Itse kuulun siihen porukkaan, joka on odotellut koko aikuisiän autoveron poistamista, mutta nyt koko kansa tuntuikin sitä puolustavan. Tuollaista asiaa ei oikein voi tuoda esille ilman, että tarjoaa koko paketin ja ratkaisun saman tien. Verotuloihin vaikuttava vipuvarsi on melkoinen. Autovero on tunnepitoinen ja jokaisella oli siihen oma näkemys. Kuvitellaanpa tilanne, jossa kertoisin vaimolleni, että haluan erota ensi vuoden tammikuussa. Arvelisin, että koko loppuvuoden tunnelma ei olisi paras mahdollinen. Ainakaan yhteisiä isompia hankintoja ei tehtäisi. Tunnelma särkyy kuin Ming dynastian kukkavaasi ja edes liimalla se ei tule samanlaiseksi kuin aikaisemmin. Nyt tuota esitystä on parjattu ja lopuksi laitettu jo jäihin. Harmi, sillä esityksessä oli paljon hyvääkin.Itse olisin uskonut meidän pärjäävän uudessakin markkinatilanteessa ja jokainen muutos olisi uusi mahdollisuus. Nyt tätä korttia ei päästä katsomaan. Sen verran tein laskelmia, että Auris Hybridin leasingvuokra verolla ja ilman autoveroa, mutta kuukausimaksulla, oli eroa vaivaiset 0,30 €/kk. Puheet siitä, että kyseessä olisi veroneutraali ratkaisu, oli totta. Toki kaikki jo autoveronsa maksaneet olisivat alkaneet sitä uudelleen maksamaan. Tähän ei yhteistä halua löytynyt. Tämä kai oli se lopullinen haaste esityksessä.

Nyt sitten pitäisi tunteiden vuoristoradan tasoittua ja jatketaan siitä mihin tilanne jäi. Se, miten asiakkaat kokevat tilanteen ja uskaltavat tulla kaupoille jää nähtäväksi. Tuotteina meillä on MetroAuton huoltoleasing ja taatun jäännösarvon takaava Jousto osamaksu, joten niiden avulla jokainen voi ”vakuuttaa” oman ajoneuvonsa jäännösarvoriskin. Riskiä ei siis ole. Tärkeintä vuoden myynnissä on kuitenkin meidän aktiviinen asiakkaiden kontaktointi, kohtaamiset tavalla tai toisella ja asiakkaan subjektiivinen palvelukokemus. Nämä kaksi asiaa ratkaisevat, verotuksesta riippumatta kilpailutilanteemme muihin verrattuna. Autoala on siitä mielenkiintoinen, että johtuen rekisteröinneistä, niin meillä on joka kuukausi SM-liiga taulukko käytettävissämme. Joka merkin ja joka liikkeen myynnit ovat julkista tietoa ja niitä toki seurataan. Kovin kilpailija on myös paras tsemppaaja ja peli on auki vuoden loppuun asti.

Ei muuta kuin kiekko maahan, pitkä päätyyn ja perään!

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti